МЗС звинуватило РФ у посиленні репресій у Криму на тлі пандемії

Росія використовує пандемію для посилення репресій у Криму / УНІАН

Кремль проводить масові заходи військового характеру.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Росія продовжує репресивну політику щодо жителів Криму, і під час пандемії вона тільки посилилася.

Як говориться на сайті міністерство, таку заяву зробила перший заступник Міністра закордонних справ України Еміне Джеппар 18 грудня під час засідання Ради ООН.

"Росія використовує пандемію коронавірусу для посилення репресивної політики в тимчасово окупованому Криму", - заявила Джеппар.

За словами дипломата, на анексованому півострові політичні в'язні, у яких є симптоми коронавірусу, не отримують необхідної медичної допомоги.

Джеппар підкреслила, що Росія не вживає заходів для стримування пандемії на півострові, проводить масові заходи військового характеру, включаючи незаконний призов, а реальні дані щодо кількості хворих і смертей приховує.

У МЗС стурбовані тим фактом, що Кремль обмежує пересування громадян між Кримом і материковою Україною. Дії Москви, додали дипломати, негативно позначаються на демографічній ситуації в Криму і на освітніх правах молоді півострова.

Читати такожТотальна ядерна загроза з Криму: У Міноборони розкрили плани Росії

Новини Криму

Новини заразКонтакти