"Тривожні сигнали": голова МОЗ розповів про проблеми в Україні з медреформою

Глава Максим Степанов / УНІАН

За словами голови МОЗ Максима Степанова, аудит системи медицини в Україні показує невтішні результати.

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанозаявив про те, що аудит медичної системи України на новому витку медреформи давав "дуже тривожні сигнали".

Відповідну заяву він зробив під час онлайн-брифінгу, запис якого був опублікований на сторінці МОЗ у соцмережі Facebook.

"В ході аудиту медсистеми України з'явилися дуже тривожні сигнали другого етапу медичної реформи, який стартував з квітня", - заявив Степанов.

Зокрема, стверджує чиновник, медустанови планують скорочення персоналу через пандемію коронавіруса.

"Наш аудит, який ми розпочали в зв'язку з введенням другого етапу реформи, показує дуже тривожні сигнали [...]. Ми бачимо, що десь планується скорочення медпрацівників до кінця року, десь планується зниження рівня зарплати, десь починають відправляти медпрацівників у неоплачувану відпустку", - підсумував Степанов.

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Максим Степанов відреагував на емоційну заяву лікаря однієї з столичних психіатричних лікарень. Жінка поскаржилася, що друга хвиля реформи медицини кардинально урізала зарплати медиків. Степанов пообіцяв зробити все, щоб зберегти колишні умови роботи в галузі.

Новини заразКонтакти