Ще одне місто саботує рішення Києва щодо посилення карантину

У Львові замість посилення карантину будуть здійснювати контроль за його дотриманням / lmn.in.ua

Більшість установ Львову працюють в оптимальному режимі.

Незважаючи на рішення центральної комісії ТЕБ та НС, згідно з яким Львів було внесено до помаранчевої зони карантину, місцева влада не стала закривати більшість установ. Також продовжують працювати заклади фізичної культури і спорту.

Про це повідомляє видання Galinfo.

Відзначається, що влада міста вирішила переформатувати рішення комісії. Більшість установ продовжують роботу за умови дотримання всіх профілактичних заходів, серед яких масковий режим, соціальна дистанція і користування дезінфікуючими засобами.

Львівський градоначальник Андрій Садовий заявив, що місту додатково не потрібно адаптуватися до правил помаранчевої зони, тому що Львів живе за них останні півроку. Однак на ринках, у ТРЦ, супермаркетах і в інших місцях спеціальні моніторингові групи будуть проводити перевірки.Читайте також"Недолуге рішення": у Луцьку відмовилися посилювати карантин

"Додатково адаптувати місто до правил помаранчевої зони необхідності немає, тому що ми живемо в цьому режимі останні 6 місяців", - підкреслив він.

Нагадаємо, 22 липня уряд продовжив адаптивний карантин на території України до 31 серпня. Протиепідемічні заходи будуть посилювати чи послаблювати в залежності від ситуації поширення коронавірусу у конкретній місцевості.Читайте такожМер Івано-Франківська ополчився на карантин і поскаржився на інтриги

Додамо 31 липня комісія ТЕБ та НС опублікувала епідемічний розподіл України на червону, помаранчеву, жовту і зелену зони.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти