Еколог пояснив критичну ситуацію в лісах і заповідниках України

Ліси та заповідники України потребують державної захисту / 1zoom.ru

Експерт стверджує, що проблеми необхідно вирішувати на загальнодержавному рівні.

Еколог, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко висловив думку, що в Україні склалася критична ситуація з природоохоронними заходами в лісах і заповідниках.

«Я думаю, ніколи це питання не буде вирішене. Всі керівники, які були у нас за 30 років незалежності, не займалися Карпатами. Нинішня влада ними теж займатися не буде. На жаль», - сказав він під час чату на Главреді.

За словами еколога, статуси заповідників в нашій країні існують лише в документах. У реальному житті їх ніхто не оберігає, браконьєри знищують унікальну флору і фауну.

«Наприклад, заказники і пам'ятки природи. Вони дійсно часто діють лише на папері. Що стосується природних заповідників або національних парків, то там є охорона, земля належить дирекції цього заповідного об'єкта – там порядки більше. Хоча не скрізь і не завжди. А взагалі, де у нас в Україні є порядок?» - зазначив експерт.

Читати також«Спати з гумовою жінкою»: еколог оцінив наслідки повені у Карпатах

Нагадаємо, еколог розповів, як "задушили" Міністерство екології.

Зазначимо, уряд України прийняв рішення про розділення Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища на два відомства.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти