Спектакль або теракт: Кравчук оцінив захоплення заручників у Луцьку

Леонід Кравчук / УНІАН

Події в Луцьку були невигідні Зеленському, вважає Кравчук.

Перший президент України Леонід Кравчук прокоментував думку про те, що захоплення заручників, що відбулося в Луцьку 22 липня, було спеціально розіграним спектаклем.

Зокрема, Кравчук вважає, що цей теракт був невигідний президенту Володимиру Зеленському.

«Не думаю, що це був спектакль. Перше питання: а кому він потрібен? Я ставлю собі запитання – для чого таку комедію було влаштовувати в Луцьку? Є жива людина, її взяли. Він вийшов, він здався. Його допитають, допитають тих, з ким він був зв'язаний, і тоді буде видно. А зараз говорити про те, що це вигідно президенту... це точно невигідно. Не може він хотіти теракту», - сказав колишній глава держави в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

Він додав, що «деякі ЗМІ, хочуть діяти за принципом: аби було гірше».

«І тому шукають чорну кішку в темній кімнаті. Обов'язково треба знайти щось погане. З їхньої точки зору, ну, не може президент вчинити по-людськи, або зробити щось правильно», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Кравчук оцінив виконання Зеленським вимоги терориста.

Читати такожТеракт або постановка: що сталося в Луцьку і чим це загрожує Україні

Як повідомляв Главред, вранці у вівторок, 21 липня 2020 року в Луцьку озброєний чоловік захопив автобус із пасажирами.

Через деякий час він висунув вимоги. Чоловік (швидко стало відомого, що його звуть Максим Кривош) хотів, щоб міністри і олігархи України, включаючи Коломойського, Ахметова, Авакова, Порошенка, Пінчука та інших, а також глави СБУ, судів, церков виклали в YouTube відео, де визнають себе "терористами в законі".

Пізніше в Мережі з'явилося відео президента Володимира Зеленського, який виконав вимогу терориста, закликавши дивитися фільм Земляни 2005 року. Після того, як правоохоронці затримали Кривоша, відео було видалено.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти