Кулеба розкрив деталі розмови Зеленського і Байдена

Дмитро Кулеба розповів про розмову Байдена і Зеленського / УНІАН

Байден подзвонив Зеленському, щоб підтримати Україну на тлі агресивних дій Росії.

Телефонну розмову президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена ініціювала американська сторона.

Як зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, телефонна розмова президентів відбулася у вихідний день в США.

"Сполучені Штати знали, що ми хочемо поговорити, тому що ситуація дуже серйозна, але це було рішення саме американської сторони розмовляти сьогодні. Хочу підкреслити, що сьогодні в США вихідний день і незважаючи на це, президент Байден подзвонив президенту Зеленському, щоб підтримати Україну", - сказав Кулеба в програмі Свобода слова з Савіком Шустером.

Міністр додав, що Байден подзвонив Зеленському, щоб підтримати Україну на тлі агресивних дій з боку Російської Федерації.

За словами Кулеби, Україна виступає виключно за мирне врегулювання ситуації, яка склалася через стягування російських військ до східного кордону.

Читати такожЗеленський висловився про розмову з Байденом

Кулеба розповів, що останні кілька тижнів Україна спостерігає системну дезінформаційну кампанію Росії.

"Завданням є поширювати тезу про те, що це Україна готується до ескалації, до провокацій, і Росія діє у відповідь, запобігаючи цим намірам. Я хочу абсолютно офіційно запевнити, що це фейк, ніяких подібних намірів в України немає. І Україна прагне до мирного врегулювання", - сказав глава МЗС.

Розмова Зеленського і Байдена - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти