Крим готує позов щодо водної блокади трьом громадянам України

Крим готує позов щодо водної блокади трьом громадянам України / УНІАН

Позов буде пред'явлено трьом громадянам України, які неодноразово заявляли про свою причетність до організації водної блокади Криму, розповів Константинов.

Позов щодо водної блокади Криму буде пред'явлено трьом громадянам України, які виступили її організаторами, повідомив так званий глава кримського парламенту Володимир Константинов.

"На сьогодні ми виходимо з того, що позов буде пред'явлено трьом громадянам України, які неодноразово, у тому числі в ЗМІ, заявляли про свою причетність до організації водної блокади, яка повинна кваліфікуватися не інакше, як спроба геноциду та фізичного знищення людей", - сказав РИА Новости Константинов.

За його словами, мова йде як про колишніх депутатів Верховної Ради України Андрія Сенченка і Рефата Чубарова, так і чинного - Мустафу Джемілєва.

Крім того, Константинов підкреслив, що відповідальність за водну блокаду також несе як попереднє, так і нинішнє керівництво України, яке санкціонувало перекриття Північно-Кримського каналу сім років тому і продовжує політику щодо недопуску подачі води до Криму.

Кримське питання - про що йшлося раніше:

Новини заразКонтакти