У МОЗ різко розкритикували масове тестування на Covid-19

Моз повідомив, чому не варто масово робити тести на Ковид-19 / spiegel.de/

За словами головного лікаря Віктора Ляшка, масове тестування на коронавірус створює лише оманливе почуття безпеки.

Під час пандемії коронавірусу багато людей після появи перших симптомів ГРВІ хочуть зробити тест. Ці дії розкритикували в МОЗ.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, проведення масового тестування на коронавірус людей, у яких немає симптомів, не дасть необхідних результатів, але створить оманливе відчуття безпеки.

Читати такожДе найпростіше заразитися коронавірусом: яких потрібно уникати місць

«Ми розробляємо протиепідемічні заходи для роботи бізнесу, шкіл, дитсадків тощо, які й надалі будуть впроваджуватися. Але ми розуміємо, що масове тестування безсимптомних хворих нічого не покаже, а лише дасть оманливе відчуття безпеки», - сказав Ляшко в інтерв'ю hromadske.

Коронавірус в Україні

Нагадаємо, 7 травня Верховна Рада схвалила закон, яким запроваджується обов'язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях всіх осіб, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусної хвороби, і контактних з хворими коронавірусною хворобою (COVID-19) осіб, а також медичних працівників, які працюють в установах та залучені до надання медичної допомоги таким хворим, співробітників Національної поліції, Національної гвардії та інших працівників, залучених у здійсненні протиепідемічних заходів, незалежно від того, чи мали вони контакт з хворим коронавірусною хворобою (COVID-19).

Також Главред писав, що міністр Кабміну Олег Нємчинов в деталях пояснив, куди місцева влада витратила гроші на доплати медикам, які борються з пандемією китайського коронавірусу Covid-19.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти