В НАН зробили заяву щодо піку COVID-19 в Україні

Україна вже пройшла пік COVID-19 / УНІАН

Прогноз щодо піку коронавірусної інфекції в Україні від 13 березня виявився достовірним.

Пік захворюваності на китайську коронавірусну інфекцією COVID-19 на території країни вже пройдено, він стався в перший тиждень травня. Про це розповів віце-президент Національної академії наук Анатолій Загородній в четвер, 28 травня.

За його словами, вченим вдалося заздалегідь зрозуміти, коли буде пік захворювання, що допомогло зробити точний прогноз. Незважаючи на певні проблеми, кількість заражень в день в Україні в цілому поступово скорочується.

"Перший прогноз був оприлюднений 13 березня, він виявився досить успішним і виправдався... Це стосується і щоденної кількості хворих, і летальності, і головне, що вдалося передбачити, - пік захворюваності, який припав на першу неділю травня. Ми можемо бачити, що пік зараз вже подолано, хоча схил досить пологий, але все ж таки ми виходимо на зменшення кількості хворих щодня", - зазначив Загородній під час прес-конференції.

Також він підкреслив, що якщо б протиепідемічні карантинні заходи запровадили всього на 1 тиждень пізніше, то станом на зараз кількості заражень на COVID-19 в Україні було б більше, причому в 3-4 рази.

Станом на 28 травня на території України встановлено 22 382 прецеденти зараження на коронавірусну інфекцію COVID-19. За останні 24 години коронавірус виявили ще у 477 українців.

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що вже 22 червня на території країни можуть бути відсутні прецеденти зараження на коронавірус.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти