Кому дадуть 150 тисяч гривень: нардепи хочуть різко підняти виплати на народження дітей

нарпепи хочуть різко підняти виплати на народження дітей / DWDP \ Flickr

У Верховній Раді переконані, що лише збільшення розміру такої допомоги дозволить подолати всю негативну тенденцію зменшення населення України.

Народні депутати хочуть збільшити для українців розмір фінансової допомоги при народженні дитини. Про це йдеться в опублікованому на сайті Ради законопроєкту № 5585-1.

Згідно з документом, пропонується виплачувати батькам суму в залежності від кількості дітей в сім'ї:

Нардепи переконані, що збільшення розміру такої допомоги дозволить подолати негативну тенденцію зменшення населення держави.

Далі, аналогічний урядовий законопроєкт № 5585 передбачає збільшення виплат до 50 тисяч гривень.

Допомога при народженні дитини планується виплачувати одноразово у фіксованій сумі і рівними частинами протягом 36 місяців.

Одноразова сума виплати при народженні дитини становить:

Решта суми виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами в порядку, окремо встановленому Кабміном.

Читати такожЗеленський відновив "пакунок малюка" - хто отримає допомогу

Нагадаємо, 30 вересня 2020 року Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект №3006а "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги" пакет малюка".

Документ, за словами авторів, покликаний повернути "пакету малюка" натуральну форму - батькам в не більше ніж 30-денний термін з моменту народження дитини буде надаватися набір товарів першої необхідності на безоплатній основі.

29 липня Кабінет Міністрів своєю постановою "бебі-бокси"і замінив їх грошовими виплатами в 5 тисяч гривень. Документ передбачає, що громадянам, у яких народилася дитина, буде видана соціальна карта в "ПриватБанку" зі спеціальним режимом використання.

21 жовтня президент Володимир Зеленський відновив "пакет малюка".

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти