Коли і кому підвищать пенсії - в Кабміні склали календар

Коли і кому підвищать пенсії - в Кабміні склали календар / УНІАН

Про підвищення пенсій розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Уряд має намір виконувати взяті на себе зобов'язання і проведе підвищення пенсій для українців у найближчі місяці, а також у 2021 році.

Про це заявила в ефірі Українського радіо міністр соціальної політики Марина Лазебна.

"Кабінет міністрів схвалив підвищення пенсій у 2021 році, а в Міністерстві розробили спеціальний "календар підвищення пенсій"", — заявила вона.

Далі, за словами міністра, наступне підвищення заплановане на 1 грудня нинішнього року — воно стане вже третім в поточному році підвищенням соціальних стандартів і прожиткового мінімуму для всіх категорій населення. Це підвищення автоматично означає підвищення пенсій для трьох мільйонів осіб.

У наступному, 2021 році, згідно з календарем Кабміну, в першому півріччі українські пенсіонери отримають підвищення виплат у два етапи:

"З січня мінімальна пенсія підвищиться з 2100 до 2400 гривень. Березень - у березні ми робимо індексацію. Параметри індексації визначатимуть у лютому", - уточнила Лазебна.

Крім того, згідно з даними Мінсоцполітики, у квітні має відбутися автоматичний перерахунок працівникам-пенсіонерам з урахуванням зарплати в період роботи та набутого стажу.

Читати такожПенсії в Україні: коли і кому чекати підвищення

Підвищення пенсій - що було раніше:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти