Катастрофа Боїнга МАУ під Тегераном: Іран прийняв важливе рішення

Місце катастрофи Боїнга МАУ / Reuters

Треті країни не впливатиме на політику Ірану щодо України, підкреслив Мохаммад Джавад Заріфі.

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін розповів про хід переговорів з Іраном з приводу авіакатастрофи українського Боїнга Міжнародних Авіаліній України під Тегераном.

За його словами, Іран взяв на себе всю відповідальність за авіакатастрофу і висловив готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їх громадянства, повідомляє прес-служба МЗС.

"Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака сприятиме нормалізації співпраці з Іраном у всіх сферах", - підкреслив представник МЗС України.

Він розповів про зустріч з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфі і вимогу Києва про необхідність неупередженого і об'єктивного розслідування обставин авіакатастрофи, а також забезпечення доступу до всіх відповідних матеріалів.

За словами іранського дипломата, жодна третя країна не впливатиме на політику Ірану щодо України.

Читати такожКрига скресла: Іран передав Франції "чорні скриньки" збитого Боїнга МАУ

Як повідомлялося, 6 квітня представник комітету парламенту Ірану з правових і судових питань, депутат Хассан Норузі заявив, що іранські військові "правильно" вчинили, збивши український літак у Тегерана. Також він заявив, що в Ірані за збиття українського літака нікого не будуть заарештовувати.

Катастрофа Боїнга МАУ: хроніка подій

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти