Україна могла перемогти COVID-19 у червні: соціолог назвав головну помилку влади

Владі не слід було послаблювати карантин в Україні, вважає експерт / УНІАН

До середини червня захворюваність на COVID-19 в Україні могла впасти до нуля.

Якби влада не послабила жорсткі протиепідемчні заходи у травні, то вже в середині червня кількість заражень коронавірусною інфекцією в Україні обчислювалася б поодинокими випадками, або й зовсім досягла нуля.

Про це заявив директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто у своєму коментарі, опублікованому на сайті установи.

За його словами, у разі продовження протикоронавірусних заходів вже до 10-15 червня кількість щоденних заражень знизилася б суттєво. Однак після введення першого етапу пом'якшення протиепідемічних заходів 11 травня кількість заражень на COVID-19 різко зросла.

"Після введення урядом першої фази послаблення карантину 11 травня реальне число підтверджених діагнозів пішло вгору, наразі небезпека захворіти майже вдвічі вище, ніж під час суворого карантину. До того ж цей показник зростає", - запевняє Паніотто.Читати такожВчені винайшли майже миттєвий метод знищення коронавірусу

Також він підкреслив, що на погіршення коронавірусної ситуації в Україні впливає поведінка українців, які не дотримуються профілактичних заходів в публічних місцях та громадському транспорті.

Нагадаємо, за даними на ранок, 27 червня, коронавірусною інфекцією заразилися ще 948 українців. Всього з моменту початку епідемії на території України в країні зафіксовано 42 065 випадків зараження COVID-19.

Раніше лікар-епідеміолог Андрій Александрін розповів про ситуацію з коронавірусом в містах України і заявив, що влада приховує реальний стан речей.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти