Кабмін змінив правила в'їзду в Україну- кого не пропустять

Кабмін змінив правила в'їзду в Україну / УНІАН

Уряд значно посилив правила в'їзду на територію України.

Кабмін суттєво зміни правила в'їзду іноземців в Україну. В першу чергу, уряд заборонив Транзитний проїзд іноземним громадянам.

Про це йдеться в постанові уряду № 791, пише прес-служба відомства.

Зміни стосуються переліку винятків для іноземців, яким не заборонений в'їзд в Україну.

Читати такожУкраїна змінила правила в'їзду: у МОЗ показали новий список Червоної та зеленої зон

Відтепер іноземці, які мають родинні зв'язки з українськими громадянами, можуть в'їхати в Україну, якщо вони є одним з подружжя, батьками, дітьми, бабусею чи дідом громадянина України.

Крім того, уряд деталізував питання щодо осіб, які прямують в Україну на навчання. Тепер в Україну пускатимуть тільки студентів українських вищих закладів освіти.

Як писав раніше Главред, в МЗС України резюмували, що на цей час українські громадяни мають право на в'їзд в 45 країн. Дізнатися, куди дозволений в'їзд українцям, можна за допомогою спеціальної інтерактивної карти.

Також у дипломатичному відомстві підкреслили, що епідемія коронавірусної інфекції в Україні і в світі триває, тому українцям слід тимчасово утриматися від подорожей і виїжджати за кордон тільки в разі необхідності.

Нагадаємо, 30 серпня Україна оновила список червоної та зеленої епідеміологічних зон по іноземних державах. Список зеленої зони поповнили Бельгія, Казахстан та Індія.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти