Іран дав задню у питанні виплат сім'ям загиблих в катастрофі МАУ - МЗС

Іран дав задню в питанні виплат сім'ям загиблих в катастрофі МАУ / Reuters

Переговори з іранською стороною про розміри компенсацій поки не починали.

Іран відкликав пропозицію про виплату сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака МАУ поблизу Тегерана в січні цього року, заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в середу, 9 грудня.

"Оскільки передбачалося, що 200 млн будуть виділені саме з Фонду національного розвитку, що спричинило серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві. Але ми будемо вітати плани іранського уряду зарезервувати певну суму коштів у бюджеті для виплати компенсацій", - розповів Єнін в ефірі Громадського радіо.

До того ж, переговори з іранською стороною про розміри компенсацій поки не починали. Україна виходить з того, що розміри компенсацій значною мірою залежатимуть від обставин катастрофи та від рівня співпраці та забезпечення об'єктивного та неупередженого розслідування катастрофи.

"З моменту останнього раунду переговорів у справі катастрофи, який відбувся в Тегерані в жовтні, пройшло півтора місяця, а українське слідство досі не отримало обіцяних Іраном матеріалів і доказів", - додали в матеріалі.

Катастрофа МАУ в Ірані - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти