Голубовська розповіла, проти якого штаму COVID-19 вакцина безсила

Голубовська розповіла про небезпечний штам коронавірусу / УНІАН

Бразильський штам вірусу здатний ухилятися від імунної системи людини.

У США, в штаті Міннесота виявили унікальний високозаразний бразильський штам коронавірусу Brazil P1, котрий здатен ухилятися від імунної системи людини, через що вакцина може не спрацювати. Про це повідомила лікар-інфекціоніст, позаштатний фахівець МОЗ Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook.

За словами Голубовської, поки що немає чітких даних про те, що два останніх штами викликають важці форми захворювання.

"...однак Р1 має мутації, які дозволяють йому ухилятися від імунної системи організму. Це означає, що наявні сьогодні вакцини можуть не працювати проти нього, крім того, люди можуть також повторно заражатися й хворіти COVID-19", – сказала експерт.

Читати такожДата поставки вакцини від коронавірусу в Україну невідома-Ляшко

За інформацією центрів із контролю і профілактики захворювань в США (CDC), бразильський варіант коронавірусу може бути причиною різкого збільшення числа випадків захворювання в бразильському місті Манаус і його околицях, найбільшому місті в регіоні Амазонки, уточнила Голубовська.

"Вчора чомусь обговорювали слова експерта ВООЗ, який сказав, що вакцинація не здатна запобігти поширенню вірусу й має більше індивідуальне значення. Хоча я про це давно вже говорила у своїх інтерв'ю", – сказала вона.

Вакцинація в Україні - останні новини:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти