Глава Укравтодору розповів про програму, яка зшиває схід України з країною

Глава Укравтодору розповів про програму, яка зшиває схід України з країною

У 2021 році програма охопить низку важливих об'єктів дорожньої інфраструктури Луганської, Донецької та Харківської областей.

Дороги, побудовані та відремонтовані у рамках програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», зшивають Україну. У 2021 році програма охопить низку важливих об’єктів дорожньої інфраструктури Луганської, Донецької та Харківської областей, повідомив у Facebook голова Укравтодору Олександр Кубраков за підсумками робочої поїздки на схід країни.

«І на Донеччині, і на Луганщині у 2021 році ми продовжуємо оновлювати дороги за маршрутним принципом: Лисичанськ – Бахмут, Покровськ – Бахмут, Старобільськ – Новоайдар, дорогу Н-26 від Сватового до Старобільська та Біловодська. Минулого року завершили ремонт 68 км на Н-26, за 2021 рік план оновити ще 100 км аж до кордону із Росією у Міловому», - розповів він.

Крім цього, у Донецькій області у 2020 році був фокус на відновленні мостів, зруйнованих війною. У цьому році розпочинається масштабний проєкт на М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ на маршруті від Запорізької області до Маріуполя. У рамках Національної програми відновлення мостів будуть оновлені додатково ще 12 штучних транспортних споруд, написав Кубраков.

У Луганській області програма вже досягла безпрецедентних успіхів – за підсумками лише 2020-2021 років у регіоні буде оновлено в 4 рази більше доріг, аніж сумарно за попередні 10 років. Там були оновлені такі ключові об’єкти, як 125-кілометрова дорога з КПП Станиця Луганська до Сєвєродонецька – основний шлях, яким користуються українці з тимчасово окупованих територій до вільної України.

В Авдіївці Укравтодор також має важливий проєкт – агентство планує взяти на баланс частину дороги, яка має критичне значення для мешканців населеного пункту та українських військових.

«Спостерігаючи за ремонтами на сході, найгостріше розумієш мету Великого будівництва – зшити Україну», - заявив Кубраков.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що цього року програма охопить рекордні 6500 км автодоріг по всій країні.

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти