"Фатальні наслідки": лікар назвав нестикування у справі про раптову смерть нардепа Полякова

Антон Поляков / УНІАН

Навколо смерті Антона Полякова залишається багато неясного, каже Костянтин Руденко.

Серцева недостатність, яку назвали ймовірною причиною раптової смерті народного депутата Антона Полякова "не характерна", враховуючи його молодий вік, заявив головний кардіохірург МОЗ України Костянтин Руденко.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, подібний діагноз для 33-річної людини є нетиповим.

Медик вважає, що навколо смерті Полякова залишається багато неясного, тому слід дочекатися даних паталогоанатомічного дослідження.

Він каже, що алкоголь і будь-які сильнодіючі речовини можуть спровокувати гострий інфаркт міокарда навіть у фактично здорової людини і порадив вивчити історію хвороби нардепа на предмет наявності проблем із серцевим м'язом і серцевими судинами.

"Якщо вони були, то будь-який провокуючий фактор міг призвести до фатальних наслідків... Це може бути, на моє переконання, як гостра коронарна хвороба, тобто проблема з коронарними судинами, або це тромбоз, або спазм коронарних судин, або атеросклеротична бляшка, яка руйнувалася. Або це все ж загрозливе життю порушення ритму серця, тобто аритмія, яка призвела до смертельного результату", - додав Руденко.

Читати такожСмертельний "коктейль" у крові Полякова: у поліції оцінили дані про результати експертизи

Смерть нардепа Антона Полякова:

8 жовтня в поліцію Києва надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим Антона Полякова - народного депутата України.

Попередньо правоохоронці встановили, що чоловікові стало погано по дорозі в таксі, його намагалися реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть".

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти