Євродепутат запропонував створити Карпатську коаліцію для інтеграції з ЄС

Європарламент / Фото: pixabay.com

Політик вважає, що Закарпатська область повинна бути своєрідними воротами для України в Європу.

Депутат Європарламенту, експрем'єр Литви Андрюс Кубілюс висловив думку про необхідність створення Карпатської коаліції, яка, як і Люблінський трикутник, сприятиме інтеграції України в ЄС.

Таку заяву європейський політик зробив під час форуму Re:Open Zakarpattia, який проходить 7-8 листопада під Ужгородом. Про це повідомляє Європейська правда.

"Можна сформувати додаткову коаліцію, так звану Карпатську коаліцію, де Угорщина, Румунія, А також Польща могли б відігравати дуже важливу роль", - сказав Кубілюс.

За словами європейця, інтеграція України в ЄС повинна бути сильно підтримувана з середини ЄС. Він додав, що українське МЗС багато робить для цього прогресу.

Читати такожУ Євросоюзі стартувала реформа ШенгенуДепутат нагадав, що Люблінський трикутник може зіграти важливу роль для просування в ЄС питань, які цікавлять Україну. Як зазначив політик, таку ж функцію може виконати і Карпатська коаліція.

"Я розумію це так, що Закарпатська область повинна бути своєрідними воротами і вона в першу чергу повинна сприяти інтеграції в ЄС, тому що Закарпатська область найбільше виграє від членства" - зазначив євродепутат.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти