"Це ганебно": у Слузі народу звернулися до українців через ціни на газ

У слузі народу пояснили , як платити за газ менше / УНІАН

Корнієнко розповів, як українцям менше платити за газ.

Глава партії Слуга народу Олександр Корнієнко порадив українцям, які хочуть менше платити за газ, переходити на послуги Нафтогазу. Нардеп закликав скаржитися місцевій владі, у разі, якщо приватні постачальники "ганебно" заважають людям це зробити.

"Ринок - це не баба-Яга, якої треба лякати, це перше. Друге, коли ринок не працює або викривлений - є недосконала конкуренція. Створилася така ситуація, коли 80% облгазів належить великому бізнесменові, який зараз не в Україні. Це ознаки певної монополії. Монополіями займається АМКУ, він завтра буде на зустрічі з депутатами фракції Слуга народу", - заявив Корнієнко.

Депутат нагадав, що Нафтогаз зараз обслуговує 5% ринку, а "80% ринку обслуговують ті ж облгази, вони належать різним власникам, чверть з них одному власнику".

Читати такожЦіни в платіжках українців за газ зменшаться майже на третину-Зеленський

"Нафтогаз поступово людей переводить. Дійсно, були огріхи в комунікації. При цьому, я хотів би звернутися до людей - коли люди в регіонах хочуть перейти на Нафтогаз, на найдешевшу ціну газу, їм існуючий постачальник газу заважає це зробити. Їх залякують, що відріжуть газ, приходять раптово якісь люди, перевіряють лічильники - це все ганебно. Ми просимо людей звертатися до депутатів місцевих рад, в першу чергу до Слуги народу, ми будемо допомагати, відкривати кримінальні справи. Люди мають право вибрати чесного постачальника з найнижчою ціною", - заявив Корнієнко, передає телеканал Україна 24.

Тарифи на газ для населення - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти