"Це повна маячня": експерт розкритикував ідею Міноборони щодо Залізного купола

Залізний купол / wikipedia

За словами Романенка, для початку в Україні потрібно вирішити питання з сучасною системою управління.

Керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко під час чату на Главреді прокоментував заяву міністра оборони України Сергія Тарана, про придбання на озброєння країни аналога Залізного купола - ізраїльської системи протиракетної оборони.

"Це повна маячня! Краще б для початку Міноборони встановило систему управління Дзвін-АС, яка вже готова, на яку Міністерство вже витратило понад 600 мільйонів гривень, і яка не ставиться виключно через лобістські ігри", - зазначає Романенко.

За словами експерта, для початку в Україні потрібно вирішити питання з сучасно системою управління.

"У нас же відбувається, як завжди: хтось зумів створити нормальну систему, інші побачили, що на цьому можна заробити, а тому вирішили готову розробку торпедувати і шукати іншу систему, на якій можна буде заробити. Так що Міноборони для початку потрібно вирішити питання з сучасно системою управління, а потім будувати маячні ідеї щодо Залізного купола", - Читати такожЗалізний купол для України: експерт озвучив вартість ізраїльської системи ПРОдодав він.

Романенко зазначає, що: "ніхто Україні не дасть Залізний купол, щоб його тут споганили. Не кажучи вже про те, що у нас просто немає грошей на все це. Тому не треба марити".

Залізний купол

Це тактична система протиракетної оборони( ПРО), призначена для захисту від некерованих тактичних ракет з дальністю польоту від 4 до 70 кілометрів. Розроблена ізраїльською компанією Rafael.

Кожна батарея може захищати територію площею 150 квадратних кілометрів. Перша батарея стала на бойове чергування в березні 2011 року. Станом на липень 2014 року, бойове чергування несли 9 батарей по всій території Ізраїлю.

Новини заразКонтакти