Експерт спрогнозував несподівану відповідь Путіна за арешт Медведчука

Володимир Путін і Віктор Медведчук

Володимир Зеленський ризикує потрапити під серйозний репутаційний удар у справі Віктора Медведчука, каже Андрій Золотарьов.

Після рішення суду про домашній арешт, для нардепа Віктора Медведчука складається найбільш складна ситуація за останні пару десятиліть, заявив політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

Як пише він у матеріалі на Главреді, президент Володимир Зеленський, затіваючи гру проти кума Путіна, повинен бути готовий до того, що якщо Медведчуку вдасться оскаржити рішення суду, для глави держави це буде серйозним репутаційним ударом.

У той же час експерт переконаний в тому, що саме по собі судове переслідування Медведчука спалює мости з Росією.

"Тому комунікація між країнами, якщо вона залишиться, буде дуже жорсткою. Путін не буде впрягатися публічно за Медведчука, але через якийсь час якась відповідь від Кремля точно буде. Наприклад, РФ може оголосити раптові навчання в Керченській протоці, що загрожує економічними втратами, адже через порт у Маріуполі проходить третина української валютної виручки, чи запустять Північний потік-2 і транзит газу, через що Україна знову потрапить на гроші", - додав Золотарьов.

Читати також"Покарати Україну": у РФ спрогнозували помсту Путіна за арешт Медведчука

Справа Віктора Медведчука:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти