Експерт сказав, чи потягне Україна Донбас

Київ потягнув би повернення частини сходу країни під свій контроль, вважає Тарас Загородній / УНІАН

Тарас Загородній назвав головну проблему захопленої частини сходу України.

Політичний та економічний експерт Тарас Загородній вважає, що Україна потягнула б з економічної точки зору повернення Донбасу під свій контроль, якби це сталося найближчим часом.

Українська держава вистояла б у разі повернення частини сходу з усіма проблемами й загрозами, розповів експерт під час чату на Главреді.

На думку співрозмовника, з частиною Донбасу будуть, в першу чергу, екологічні проблеми.

"Однак – це урбанізований регіон, і його підключення до економіки більшою мірою зіграє Україні у плюс, ніж у мінус", – заявив Загородній.

Раніше повідомлялося, що головна екологічна проблема захопленої частини Донбасу – затоплення шахт. Через те, що шахти затоплюють, змінюється рівень ґрунтових вод, просідає земля.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський стверджував, що є лише один шлях повернення захоплених земель під контроль Києва – політико-дипломатичний.

На початку серпня 2020 року радник глави держави з економічних питань Олег Устенко говорив, що Україні для відновлення непідконтрольної території необхідно близько 10 млрд доларів.

Агресія Росії на Донбасі

  • У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.
  • У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.
Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти