Експерт розповів, коли з'являться технології, які дозволять повністю виключити викиди СО2

Технології, які дозволять повністю виключити викиди СО2 від виробництва, можуть з'явитися не раніше 2035 року - експерт / Reuters

Вирішення проблеми декарбонізації все ще залежить від фінансування ініціативи.

Спеціальні технології, за допомогою яких можна буде повністю виключити викиди СО2 від виробництва, можуть з'явитися не раніше, ніж у 2035 році. Для реалізації цього завдання потрібна фінансова підтримка виробників в необхідному обсязі. Про це заявив СЕО Horst Wiesinger Consulting, голова наглядової ради GMK Center Доктор Хорст Візінгер.

Як повідомляє УНІАН, Візінгер під час міжнародного форуму Декарбонізація сталевої індустрії: виклики для України, генеральним партнером якого є компанія Метінвест, сказав, що Євросоюз вже затвердив угоду, згідно з якою економіка наднаціонального об'єднання стане вуглецево нейтральною до 2050 року. Але для того, щоб така мета була досягнута, потрібно забезпечити ефективну взаємодію держави і підприємств.

"Європейський союз готовий частково компенсувати ці витрати на зниження викидів, у тому числі, через створення фондів, але також повинна бути і підтримка держави", - зазначив Візінгер.

Крім того, він додав, що в контексті виконання такого завдання треба прийняти таке рішення, яке буде вигідно всім сторонам.

"Потрібно створити win-win рішення для Європейського Союзу і для України в ракурсі створення фонду", - уточнив експерт.

Також Візінгер підкреслив, що наразі технології, які можуть повністю виключити викиди СО2, перебувають у первинній стадії розробки.

Нагадаємо, у Метінвесті раніше заявляли, що компанія вже працює над пілотними проектами, реалізація яких спрямована на зниження шкідливих викидів СО2 в атмосферу.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти