Експерт попередив про головну небезпеку військ РФ на кордоні України

РФ стягує війська до кордону України / Reuters

РФ формує війська для заходу на територію України, каже Кирило Михайлов.

Росія здійснює найбільше стягування військ до кордоні з Україною з 2014 року, заявив представник групи незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, у Воронезькій області РФ вже нарахували понад 620 одиниці бойової та підтримуючої техніки біля кордонів України.

“Це вже досить серйозні сили. Зараз вони на відстані денного марш-кидка, але я б не називав це безпосередньо табором для вторгнення. Зрозуміло, що він мобільний і в будь — який момент може перебазуватися, а може залишатися, щоб чинити тиск фактом своєї присутності", - сказав він.

Експерт розповів, що найбільше турбує те, що російських військових стягнули в табір у Воронезькій області.

"Є можливість перекидання ближче до українського кордону, переобладнання під табори, як у 2015 році, з яких військові безпосередньо заходили на Донбас. Але що в цьому таборі турбує - що Воронезька область не межує з "ЛНР" і "ДНР", а виключно з підконтрольною частиною Луганської області. Ці війська навряд чи призначені для того, щоб зайти на (непідконтрольний) Донбас і підкріпити тамтешні формування, а скоріше, щоб зайти безпосередньо на територію України", — додав Михайлов.

Читати такожУ Єрмака відповіли на погрози Козака по Донбасу

Погрози Дмитра Козака на адресу України:

Загострення на Донбасі:

Новини заразКонтакти