Експерт розкрив, без чого на Донбасі не погасити конфлікт

Для того, щоб погасити конфлікт на Донбасі, потрібно дозволити військовим стріляти для захисту життя цивільних, вважає експерт / УНІАН

Києву потрібно зробити важливий крок для розв'язання конфлікту, вважає військовий експерт.

Полковник запасу – військовий експерт Олег Жданов вважає, що конфлікт на Донбасі не піде на спад, якщо захисникам України знову не дозволити відкривати вогонь у відповідь за наявності загрози життю мирних людей.

Якщо цього не зробити, надалі ворог буде збільшувати кількість обстрілів, і втрати серед цивільних будуть зростати, розповів експерт Главреду.

На думку співрозмовника, завдяки можливості відкривати вогонь у відповідь для захисту мирних жителів можна буде частково збалансувати пожвавлення сил РФ.

"...Що зробити найближчим часом для досягнення цього (розв'язання конфлікту на Донбасі – Ред.)? В першу чергу, повернутися до практики вогню у відповідь при загрозі життю цивільним особам, як це було у попередні роки, що може частково збалансувати активізацію російських сил", – зазначив експерт.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти