Ексрадник Путіна розповів, коли та де РФ відкриє новий фронт проти України

Арміяю РФ знову перекинуть до кордонів України / Facebook/mod.mil. rus

Андрій Ілларіонов попередив про нове стягування російських військ до кордону України.

Вересень 2021 року може стати критичним періодом, коли зросте ймовірність агресії РФ проти України, заявив колишній радник Володимира Путіна Андрій Ілларіонов.

У цей період очікується нове стягування російських військ до кордону, оскільки в Росії і Білорусі будуть проводитися великомасштабні навчання Захід-2021, розповів він у фінтерв'ю Фактам.

При цьому експерт не виключив, що до вересня Путін з Лукашенком повернуться до розмови про об'єднану державу.

"Тоді фронт тиску на Україну збільшиться ще на тисячу кілометрів", - попередив колишній радник Путіна.

Ще одним фактором він вважає готовність газопроводу Північний потік-2.

"До вересня будуть добудовані обидві гілки газопроводу... як тільки газопровід буде введений в експлуатацію, можна не сумніватися, що Газпром з тих чи інших причин припинить перекачування газу через українську газотранспортну систему. І ось тоді інтерес Європи до захисту суверенітету і територіальної цілісності України радикально знизиться, а геополітичне становище України помітно погіршиться», — упевнений Ілларіонов.

Він додав, що однією причиною для Путіна відкласти великомасштабні військові дії були заплановані на травень-червень Європейські навчання НАТО Defender Europe — 2021: «Поки натовські війська будуть проводити маневри, а невелике угруповання американських військ фізично знаходиться в Європі, великомасштабних військових дій Путін не почне».

Читати такожУ Кравчука попередили про повернення військ РФ до кордонів України

Відведення військ РФ від кордонів України:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти