Ексватажкові "ЛНР" в Україні присудили довічне ув'язнення

Ігор Плотницький засуджений в Україні у справі Іл-76 / скріншот

У нашій країні пролунав вирок Ігорю Плотницькому.

У Дніпрі Красногвардійський райсуд заочно засудив колишнього ватажка самопроголошеної " ЛНР " Ігоря Плотницького та ще двох бойовиків квазідержави – Андрія Патрушева та Олександра Гуреєва – до довічного позбавлення волі за те, що у 2014 році на Донбасі був збитий український військово-транспортний літак Іл-76.

Суд вирішив, що у зловмисників не варто конфіскувати майно, повідомляє sudreporter.org.

За його даними, перед прийняттям рішення у справі Іл-76, судді радилися понад місяць.

"...Текст вироку має понад сто сторінок. Вирок оголошували 15-16 березня з перервами – близько восьми годин....", – наголошується у матеріалі.

Довідка. Ігор Плотницький став ватажком "ЛНР" 4 листопада 2014 року, а покинув "пост" 24 листопада 2017-го нібито за станом здоров'я. ЗМІ писали, що у псевдореспубліці був переворот, і Плотницький втік до Росії.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти