"Дніпро - російське місто": у кафе зі скандалом відмовилися обслуговувати українською мовою

Черговий скандал через мовний закон трапився в Дніпрі / УНІАН

Мешканка міста Дніпро стверджує, що вже неодноразово подавала скарги з приводу порушень мовного закону мовному обмудсмену - але відповідей не отримала.

В одне з кафе міста Дніпро співробітниця в категоричній формі відмовилася обслуговувати клієнтку українською мовою. Про інцидент на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомила сама клієнтка, Анна Счасна-Гарус. Вона також виклала відеозапис інциденту.

"У кафе Дніпра запитала: "є до кави"тістечко"? "У відповідь почула:" нічого не розумію, що таке "тістечко". Я буду краще вчити французьку. Дніпро російське місто було завжди". Шукаю господиню цього кафе. Хочу її запитати: "чиє місто Дніпро?!", ‒ підписала дівчина ролик.

Як пише Счасна-Гарус, вона, як і передбачає мовний закон, зверталася зі скаргами в офіс мовного обмудсмена Тараса Креміня. Але відповіді не отримала.

"Задовбало, не вмієш розмовляти, так хоч без гордині", - написала в коментарях до посту Лана Сарана.

"Хоча б вибачення вимовила? А якраз", - прокоментувала Ірина Галас.

"Не вивчить вона і французької мови. Керівник закладу не стимулює дотримуватися закону. Переконати таких складно. Залишається одне - системно нагадувати про закон. В якій ще країні громадяни не виконують закони?",- написала Олена Шевченко.

"Кінець. У приватному закладі хамити клієнту. Вже за це її власник повинен покарати", - написала Яна Тимошенко.

"Ох*ла. Російське місто", - коротко написав Вольдемар Трубецькой.

Читати такожКремінь налякав порушників мовного закону "чорними списками"

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти