Бунт проти карантину: мер Тернополя погрожує владі через блокаду

Сергій Надал

Сергій Надал нагадав, як у Києві під час карантину працювали "велюрові" ресторани.

Мер Тернополя заявив про те, що незважаючи на вимоги центральної влади про перехід до "червоної" зони карантину, місто буде жити повноцінним життям.

"Ми ж бачимо ситуацію у Львові, Івано-Франківську, Рівному, в Києві. У нас ситуація значно краща. Але у Києві працюють "велюрові" ресторани, а у Тернополі - блокада поїздів і люди не можуть з моря повернутися додому. Це може бути в нормальній цивілізованій країні? Яка логіка в тому, щоб зупиняти рух поїздів далекого прямування, а чому близького не заборонили? У нас що, люди різного ґатунку? Або інфекція заходить тільки в поїзди далекого прямування? " - підкреслив він в інтерв'ю Strana.ua.

За його словами, він розуміє, що йде на конфлікт з владою, відмовляючись підкорятися вимогам адаптивного карантину.

"Центральна влада завжди діяла традиційно. Припиняє фінансування, відкривали кримінальні справи, починали перевірки. Я розумію, що це все реально. У нас так завжди діяли, мало що змінилося, але є реальні проблеми. Жителі міста просять мене їх вирішити. Коли я бачу , що відбувається якісь дії нелогічні і незаконні, я повинен їх вирішити. Це моя робота. Я прошу зробити логічно - і нічого зайвого. З Офісу президента мені ніхто не дзвонив. Перед тим, як впроваджувати на території України якісь зони і кольори, потрібно було зібрати всіх мерів, дізнатися, почути якісь пояснення і аргументи, зрозуміти, що буде завтра ", - пояснює Надал.

Читайте також"Відповідатимуть за загиблих": у Авакова оцінили карантинний бунт мерівУ той же час він вважає, що якби була нормальна комунікація з мерами, то такі ситуації в Україні не виникали.

"Не можна сказати, що не боїмося конфлікту, ми розуміємо, але іншого способу у нас немає, нас ніхто не чує. Якби перед цим хтось радився, цього всього б не було. А так відсутня комунікація. Ми готові працювати з міністром, розробити спільний план дій. Щоб ви розуміли, з початку карантину, єдині, хто працював з ліквідації коронавірусу - це місцеве самоврядування. Від березня до сьогоднішнього дня засоби захисту, медичне обладнання купувалося за гроші місцевих бюджетів або за гроші підприємців. Премії лікарям і навіть зарплата , яку вони не доплачують, - за рахунок місцевих бюджетів ", - заявив мер Тернополя.

Читайте такожБунт на кораблі, або як регіони відмовилися посилити карантин

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що міська рада Тернополя відмовилася посилювати карантинні обмеження і зупинити громадський транспорт.

При цьому депутати написали звернення з вимогою відставки чинного уряду через "невиконання обов'язків", а також проголосували за звернення до Кабміну з вимогою перевести Тернопіль в "помаранчеву зону" захворюваності.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти