Українські видеоблогери розповіли про свої доходи на YouTube

Експерти розповіли про будні блогерів YouTube / Фото: culturemeter.od.ua

Суми залежать від країни, в якій був опублікований ролик.

Українські блогери, які створюють свій контент для YouTube, поділилися інформацією про доходи, які отримують в даному сегменті бізнесу.

«Звичайно, в Україні, як і практично в будь-якій країні, є креатори, що заробляють десятки і навіть сотні тисяч доларів в місяць. Не тільки на монетизації (на партнерській програмі YouTube, — прим. Ред.) але і на рекламних контрактах. Наприклад, агентство стратегічного маркетингу AIR Brands (підрозділ AIR Media-Tech) працює з річними бюджетами в десятки мільйонів доларів», – розповідає СЕО української компанії AIR Media-Tech (офіційний партнер YouTube) Федір Скиб в коментарі Європейській правді.

За словами експерта, підрахувати доходи українських блогерів можна лише приблизно – необхідно ділити кількість переглядів на каналі на три. Так виходить приблизний максимальний відсоток комерційних переглядів. Отриману цифру потрібно ділити на 1 000, тому що комерційні покази вважаються за тисячу.

«Можна дуже грубо сказати, що дуже в середньому за 1 млн переглядів блогер отримає від 100-150 до 300-500 доларів в залежності від країни, тематики і мови», – пояснив Скиба.

Аналітик зазначає, що доходи безпосередньо залежать від країни, на яку розрахований контент, а також мови. Оскільки багаті країни більше вкладають у рекламу на YouTube, відповідно, і блогери там мають набагато більш високий дохід. Дохід залежить від тематики, якості контенту та затребуваності аудиторії у рекламодавців.

«Найбільш прибуткові тематичні ніші – лайфстайл, бьюті, лайфхаки, експертні відео, орієнтовані на дівчат і жіночу платоспроможну аудиторію. Найбільші рекламні бюджети під YouTube компанії витрачають в Японії, Швейцарії, США, Великобританії, Австралії», — підкреслив Скиба.

Лідери YouTube в Україні, Росії та США:

Блогер Дар'я Мартинович розповідає, що для того, щоб заробляти на YouTube, необхідно набрати 1 000 підписників і за 12 місяців набрати 4 000 годин переглядів відео.

«Основна проблема в тому, що без покупки реклами свого каналу досить складно цей канал розкрутити, особливо в моїй тематиці (огляд гаджетів, – прим. Ред.), вона специфічна. Більше заробляють на тематиці лайфстайл, мода, макіяж — це якщо автор каналу дівчинка, або заробляють на якомусь треші», — запевняє дівчина.

За словами експертів, конкуренція в сучасному YouTube дуже велика і займатися їм варто в першу чергу як хобі, не розраховуючи на значний прибуток.

Нагадаємо, українська співачка Jerry Heil представила нову пісню #Блогер, яка стала саундтреком для веб-серіалу Fake. В ній артистка чесно розповіла про свою залежність від Instagram і обсміяла всіх, хто живе в фейковом світі.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти