Байден оголосив про нову допомогу США на $425 мільйонів: деталі дзвінка до Зеленського

Байден переговорив з Зеленським / Колаж: Главред, фото: ОП

Сьогодні ввечері Зеленський мав розмову з американським колегою.

Американський президент Джо Байден оголосив про нову допомогу Україні на суму 425 мільйонів доларів. Про це ішлося у телефонній розмові з українським главою Володимиром Зеленським.

Пакет міститиме ракети-перехоплювачі до протиповітряних систем, боєприпаси типу «повітря-земля», артснаряди тощо.

«Найближчими місяцями США нададуть Україні низку додаткових можливостей, зокрема сотні перехоплювачів до ППО, десятки тактичних систем ППО, додаткові артилерійські системи, значну кількість боєприпасів, сотні бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячі броньованих машин для ЗСУ», — ідеться у повідомленні.

Зеленський також поінформував Байдена про свій план перемоги. Обидва лідери доручили своїм командам провести консультації про подальші кроки.

Новина доповнюється…

Рішення про військову допомогу Україні від США

23 квітня Сенат Конгресу США проголосував за ухвалення пакета допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню в розмірі 95,3 мільярда доларів. У межах цієї допомоги Україна отримає 60,84 мільярда доларів.

24 квітня президент США Джо Байден підписав законопроєкт про надання військової та економічної допомоги Україні на 60 млрд доларів, а також іншим союзникам США.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що постачання військової допомоги в Україну вже почалося. Про те, що вже почалося постачання частини зброї та боєприпасів для України, заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти