Арестович озвучив плани щодо повернення Донбасу

Андрій Арестович / УНІАН

Спікер української делегації на переговорах ТКГ в Мінську Олексій Арестович стверджує - процес реінтеграції Донбасу вже почався.

Олексій Арестович, спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) на переговорах у Мінську заявив, що повернення ОРДЛО складається з двох процесів — реінтеграції та деокупації.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу Будинок. За словами Арестовича, процес реінтеграції вже розпочато - "боротьба за уми та серця, відкриття КПВВ з українського боку, відкриття центрів надання адміністративних послуг".

Як стверджує Арестович, що робота з реінтеграції ведеться постійно, в тому числі й тому, що 620 тисяч осіб з-поміж жителів ОРДЛО отримують пенсії.

За його словами, для повернення окупованих територій Донбасу "повинні скластися чотири рамки - зовнішньополітична, внутрішньополітична на підконтрольних Україні й на тимчасово окупованих територіях, і готовність армії".

"Повернення дипломатичним шляхом виходить тоді, коли три будь — які рамки зійшлися – однієї будь-якої можна знехтувати", - підсумував Арестович.

Читати такожБезпечна реінтеграція Донбасу займе мінімум 25 років - Резніков

Врегулювання конфлікту на Донбасі - що було раніше:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти