У Мережі з'явився образ Windows 11: її вже можна завантажити і встановити

У Мережу витекла рання збірка Windows 11 / Microsoft

У Microsoft у відповідь на витік заявили, що "це тільки початок" і закликали все ж подивитися офіційну презентацію 24 червня.

Слідом за шпалерами і першими скріншотами в Мережу витекла і рання збірка майбутньої версії операційної системи Windows. Користувачі вже кинулися тестувати нову збірку, а на YouTube з'явився перший огляд.

Редактор The Verge Том Уоррен установив собі таку версію Windows 11 і опублікував відео з подробицями щодо переробленого меню «Пуск», оновленім звуці вітання, функції швидкої організації вікон Snap і багато іншого.

На фото і відео помітний оновлений дизайн, взятий з відкладеної на невизначений час Windows 10X, включаючи незакріплені між собою вікна, округлені кути, нові значки «Провідника» і вбудоване в систему додаток Xbox, яке отримало більш глибоку інтеграцію в систему. Крім того, змінилося і меню «Пуск», в якому більше немає «живих» плиток, хоча можливість закріплення часто використовуваних ярликів додатків нікуди не поділася.

Ще одним нововведенням стала виділена іконка для запуску панелі віджетів. З її допомогою можна швидко отримувати інформацію про погоду, новини, результати спортивних змагань та багато іншого. Також будь-хто вже може завантажити пак шпалер з Windows 11.

Дизайн інтерфейсу Windows 11 The Verge
Дизайн інтерфейсу Windows 11 The Verge
Дизайн інтерфейсу Windows 11 The Verge
Дизайн інтерфейсу Windows 11 The Verge
Дизайн інтерфейсу Windows 11 The Verge
Дизайн інтерфейсу Windows 11 The Verge

Як завантажити та встановити Windows 11

Якщо це не спрацювало, створіть завантажувальний диск або флешку з Windows 11 і виконайте запуск системи з цього носія. Для створення завантажувального носія можна використовувати різні утиліти, наприклад, UltraISO:

Нагадаємо, що презентація Windows 11 датована на 24 червня 18:00 за Києвом. Зараз в Microsoft активно працюють над великим оновленням Windows 10 Sun Valley, яке вийде цієї осені. У ньому компанія вперше перемалює іконки в Windows з часів 95-ї версії, видозмінить меню "Пуск", вбудовані програми і Провідник Windows.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти