Творці Warcraft і StarCraft — де вони зараз і що роблять?

World of Warcraft / Blizzard

Віримо і сподіваємося, що ветеранам Blizzard вдастся реалізувати всі свої ідеї.

Ні, Blizzard не розпались, але за останній місяць ветерани студії, які працювали над популярними іграми компанії, зібралися разом і створили кілька команд з розробки відеоігор.

Чи було це колективним рішенням, або щасливим збігом обставин — невідомо, проте ні для кого не секрет, що віра в колись велику студію, яка подарувала світу шедевральні Warcraft, StarCraft і Diablo, вже давно втрачена.

Де ж вони зараз? Нумо розбиратися.

Dreamheaven, очолювана Майком Морхеймом, співзасновником Blizzard, ділиться на дві команди, які на цю мить працюють над двома невідомими проєктами:

Окремо від Dreamheaven сформувалася студія Frost Giant, заснована Тімом Мортеном (продюсер і директор з виробництва StarCraft II), а також Тімом Кемпбеллом (провідний дизайнер кампанії Warcraft III, геймдиректор Wasteland 3).

Поки що студія збирається розширювати свій колектив і працювати над прототипом нової RTS.

Як стверджує репортер Bloomberg Джейсон Шрайер (Jason Schreier), керівництво Blizzard довгий час відмовляло своїм співробітникам в розробці нової AAA-стратегії в реальному часі, оскільки створювати такі проєкти просто невигідно.

Відзначимо, що кількома днями раніше Blizzard оголосила про припинення активної підтримки легендарної StarCraft II — крім того, видавець відмовився від планів на реліз масштабного оновлення, який було обіцяно випустити до кінця цього року.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти