Одне полагодили, друге зламали: останній патч для Cyberpunk 2077 додав новий критичний баг

Патч 1.1 для Cyberpunk 2077 / CD Projekt RED

Гравці вже знайшли спосіб, як цей баг обійти, але він працює не у всіх.

Днями компанія CD Projekt випустила перший великий патч для Cyberpunk 2077. Латочка усунула найнеприємніші баги і зробила гру в цілому стабільніше.

Після виходу оновлення, на популярному форумі Reddit стали масово спливати скарги про неможливість пройти місію основної сюжетної лінії "Старі друзі", в ході якої Ві повинен прийняти дзвінок від Горо Такемури.

До виходу патча деякі гравці стикалися з тим, що Такемура міг не подзвонити. Тепер дзвінок проходить, але співрозмовник нічого не говорить. Завантаження старого збереження і перепроходження місії тут не допоможе. Одному з користувачів Reddit вдалося знайти рішення – можна заздалегідь набрати будь-якому іншому персонажу гри й залишатися на лінії до тих пір, поки не надійде вхідний від Такемури.

Судячи з усього, проблему виправлять лише з виходом нового оновлення в лютому. Потім для гри будуть виходити безкоштовні DLC і оновлення. У другій половині року вийде некстген-патч для PS5 і Xbox Series.

Зазначимо, що скандал навколо Cyberpunk 2077 розгорівся з новою силою після виходу розслідування Bloomberg про процес створення амбітної гри. Більш як 20 колишніх і поточних співробітників студії CD Projekt RED розповіли, що керівництво CDPR зосередилося на маркетингу на шкоду розробці проєкту і встановило нереалістичні терміни, що змусило деяких співробітників працювати понаднормово задовго до виходу на фінішну пряму. В ході тестування були виявлені багато проблем, на виправлення яких просто не вистачило часу.

За словами співробітників, повноцінна робота над грою почалася лише в кінці 2016 року (анонс гри, до слова, відбувся у 2011). Біля керма встав глава CDPR Адам Бадовскі, який зажадав повністю переробити ігровий процес і сюжет. Деякі ключові співробітники не погодилися з даним рішенням і були змушені покинути студію. Перші кадри, показані на виставці E3 2018, справили велике враження на публіку. Однак, як виявилося, демо було майже повністю фейковим – багато ігрові механіки в той момент просто не працювали. Місяці, що пішли на підготовку до виставки, могли бути витрачені на розробку проєкту.

На цю мить гру можна купити тільки на консолях Xbox і ПК. Для всіх охочих ознайомитися з грою доступні наступні пропозиції:

Раніше ми повідомляли, що польська влада зацікавилася CD Projekt Red у зв'язку зі скаргами на Cyberpunk 2077. Регулятор займеться перевіркою якості Cyberpunk 2077 і дій, що вживаються компанією для розв'язання проблем і задоволення скарг клієнтів, які не змогли належним чином випробувати продукт CD Projekt на своїх пристроях, наперекір попереднім запевнення виробника про його якість.

CD Projekt Red може чекати штраф у розмірі до 10% від доходу компанії або припис, що зобов'язує надати покупцям гри на консолях попереднього покоління додаткові цифрові бонуси або частково відшкодувати кошти, витрачені на Cyberpunk 2077.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти