На російському ТБ видали кадри з комп'ютерної гри за бої в Карабасі

Кадри з гри Arma 3 видали за зйомки з Нагірного Карабаху / Фото: кадр з відео.

"Це ж "Зоряні війни" якісь", — прокоментував ведучий.

Ведучий Володимир Соловйов у своїй передачі "Повний контакт" показав ролик з популярної комп'ютерної гри ARMA 3, назвавши їх кадрами з Нагірного Карабаху. Ведучий також порівняв те, що відбувається на екрані з "Зоряними війнами" (популярна серія фільмів. - прим. Редакції):

"Це фрагменти наземно-повітряного бою, де намагаються збити, судячи з усього, літак. І ось коли ти на це дивишся, ти думаєш... це ж ніби-то "Зоряні війни" якісь, краса якась. Чи не розумієш, що за кожним таким відправленим ... це ж людські життя. і ти дивишся на це і... загалом, це страшно — війна в 80 км від російського кордону". — коментує Соловйов кадри з гри.

Першим на це звернув увагу блогер Полка Гіка. Він зняв відеоролик, в якому розібрав фрагмент, показаний Соловйовим, і показав оригінал відео "геймера" з Азії, який вийшов ще в серпні 2020 року. З чим саме пов'язана демонстрація подібного відеоролика — невідомо, однак, відео було швидко поширено мережою.

А ми в редакції Главред з такої нагоди вирішили згадати інші гучні скандали, коли кадри з відеоігор видавалися за реальні події. Спойлер: таких випадків було більш ніж достатньо.

"Перший канал" і ARMA3:

Схоже, що російські ЗМІ плекають особливу любов до популярного військового шутеру Arma. Так, наприклад, двома роками раніше в одному з лютневих випусків програми "Недільний час" редактори "Першого каналу" пустили в ефір геймплей з гри, видавши його за бойові зйомки з Сирії.

arma

Геймплейні кадри супроводжують сюжет про загиблого в Сирії військового Олександра Прохоренка.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain і Russia Today:

Ще одним російським ЗМІ, яке любить звертатися до кадрів з ігор в своїх сюжетах, є телеканал Russia Today. В одному з сюжетів, де розповідається про жахи громадянської війни в Судані, журналісти вставили кадр з Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Знімок з'явився на екрані, коли ведуча телеканалу розпитувала молодого африканського емігранта про фронтове дитинство.

MGS V / кадр з відео

Fallout 4 і CNN:

Втім, західні журналісти недалеко пішли від російських в справах "ігрових". У грудні 2016 року всесвітньо відомий телеканал CNN використовував скріншот з комп'ютерної гри Fallout 4 для ілюстрації новини про російських хакерів. В новини мова йде про начебто втручання російських хакерів в президентські вибори в США. На зображенні при цьому відтворюється скріншот з рольової гри за авторством студії Bethesda.

Fallout 4 / кадр з відео

Особливого резонансу ситуація не викликала, оскільки запис використовувалася виключно у фоновому режимі. Але, погодьтеся, випадок показовий.

Assassin’s Creed і TV2:

І наостанок: кореспонденти данського телеканалу TV2 в рамках репортажу, присвяченому воєнному положені в Сирії, використали скріншот з популярної ігрової серії Assassin's Creed, прийнявши столичне місто Дамаск за справжнє. Щоправда, відмітимо, виглядав він цілком фотореалістично, але дійсності не відповідав — сучасний Дамаск дещо відрізняється від того, яким він був 720 років тому.

Assassin's Creed / кадр з відео

Варто відзначити, що всупереч досягнутих домовленостей між Вірменією та Азербайджаном, ситуація в регіоні залишається дуже напруженою, при цьому, обидві сторони активно використовують тактичне озброєння, завдаючи ударів балістичними ракетами, РСЗО, ОТРК та ін. Слідкуйте за перебігом подій на нашому сайті.

Новини заразКонтакти