Microsoft офіційно презентувала свою нову операційну систему – Windows 11

Microsoft презентувала Windows 11 / The Verge

За словами компанії, це наймасштабніше оновлення системи за останні шість років, коли світ побачила "десятка".

Компанія Microsoft провела офіційну презентацію нової операційної системи Windows 11. Цікаво, що за тиждень до заходу в Мережу просочилася попередня збірка ОС, яка залишила двояке враження у користувачів.

Чутки підтвердилисяоновитися до Windows 11 зможуть всі власники ліцензійних копій Windows 7, Windows 8.1 і Windows 10 безплатно. Перша попередня збірка Windows 11 вийде на початку наступного тижня, а реліз повноцінної версії відбудеться пізніше цієї осені.

Windows 11: що нового

Розробники осучаснили зовнішній вигляд ОС, переробили меню »Пуск" (в якому більше немає "живих" плиток) і нижню панель, зробили плавні анімації, оновили звукові оповіщення, іконки, шпалери та інші елементи, але багато залишили на своїх звичних місцях, тому переучуватися не доведеться.

Мабуть, найпомітніше нововведення – »Пуск", який переїхав разом з панеллю завдань в центр панелі завдань. Якщо є бажання, їх можна повернути в рідний лівий кут через настройки.

Виглядає меню зовсім інакше: без плиток і сіткою додатків, яку можна настроїти. Тут же є іконки для швидкого доступу до облікового запису, налаштувань і стандартних папок з документами, зображеннями і музикою.

Поруч з "Пуском" з'явилася окрема смужка пошуку, яку раніше можна було побачити в Windows 10X. Тепер вона шукає не тільки файли всередині системи, але і інформацію в Інтернеті, відображаючи частину запитів у вигляді інтерактивних віджетів, наприклад, з погодою або зведенням по хворих COVID-19.

Серед іншого, ОС отримала окрему панель віджетів, яка викликається з панелі завдань. З її допомогою можна швидко отримувати інформацію про погоду, новини, результати спортивних змагань та багато іншого.

Windows 11 / The Verge

Підтримка Android-додатків

У Windows 11 з'явиться підтримка Android-додатків – вони будуть доступні безпосередньо з оновленого магазину Microsoft Store, доступ до якого користувачі будуть отримувати з OC. Додатки в Windows 11 можна буде закріпити на панелі завдань.

Нова можливість – це очевидна відповідь на успіхи Apple в області запуску додатків iOS на пристроях під управлінням macOS.

Windows 11 / The Verge

Для геймерів

Windows 11 буде підтримувати функцію Auto-HDR, яка автоматично буде переводити ігри в режим HDR за аналогією з Xbox. Буде підтримуватися в "тисячах ігор".

Також самі ігри повинні почати працювати швидше завдяки технології DirectStorage API, що завантажує контент у відеокарту в обхід процесора. Також в додатку Xbox в новій ОС буде інтегрований сервіс підписки Game Pass і xCloud для «хмарного» геймінгу.

Windows 11 / The Verge

І ще багато інших змін:

Системні вимоги Windows 11

Windows 11 буде працювати тільки на 64-бітних системах. Мінімальні системні вимоги: 4 ГБ ОЗУ і відеокарта з підтримкою DirectX 12.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти