Легендарна лінійка смартфонів Galaxy Note від Samsung припиняє своє існування

Samsung закриває лінійку Galaxy Note / RTE

Останні кілька місяців в мережі циркулювали чутки, що компанія все ж випустить у 2021 році останній фаблет.

Авторитетний Інсайдер Ice Universe, який часто посилається на своїх анонімних інформаторів в Samsung, підтвердив, що лінійка смартфонів Galaxy Note відходить у минуле. Останній смартфон легендарної серії був випущений того року.

Це рішення частково було прийнято через падіння попиту на преміальні пристрої під час пандемії COVID-19. До того ж з кожним роком відмінностей між Galaxy Note і Galaxy S стає все менше, унаслідок чого потреба у двох схожих лінійках випаровується.

Варто відзначити, що останні кілька місяців в мережі циркулювали чутки про те, що у 2021 році Samsung все ж випустить останній фаблет – Galaxy Note 21 Ultra. Більш того, в кінці грудня 2020 року анонімний представник компанії наголошував, що компанія не має наміру припиняти випуск однієї зі своїх найпопулярніших лінійок смартфонів.

Тоді в компанії офіційно цю інформацію коментувати не стали, але нагадали, що планують поширити деякі ключові фішки Galaxy Note на інші смартфони компанії – зокрема, мова йде про наступне покоління Galaxy Z Flip, Z Fold, а також Galaxy S21 Ultra.

Нагадаємо, що перший смартфон Galaxy Note побачив світ замалим не 10 років тому. Він, з одного боку, породив моду на фаблети (смартфони з величезними екранами), а з іншого – запропонував революційні можливості роботи зі стилусом, які за минулі покоління не повторив жоден інший виробник смартфонів.

Минулого тижня компанія Samsung провела довгоочікуваний івент Galaxy Unpacked, в рамках якого були презентовані три флагмани з нової лінійки Galaxy: S21, S21 Plus і S21 Ultra.

Цього разу Samsung вирішила зосередитися на дизайні та зробила гарний модуль камери Contour-Cut, який плавно переходить в металеву рамку, а також найпровідніші технології на ринку: процесор Exynos 2100, дисплеї з адаптивною швидкістю до 120 Гц, камери з датчиками до 108 мегапікселів і багато іншого.

Однією з головних особливостей лінійки стала підтримка стилуса Samsung S Pen, а також будь-якого іншого пера виробництва Wacom. Щоправда, на відміну від смартфонів з лінійки Galaxy Note тут стилус позбавлений батареї та, як наслідок, всіх бездротових функцій.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти