Cyberpunk 2077 втрачає гравців – новий проєкт від CD Projekt Red швидко набридає геймерам

Cyberpunk 2077 втрачає гравців на Steam / CD Projekt Red

Користувачі Steam перестають грати в Cyberpunk 2077 швидше, ніж у The Witcher 3: Wild Hunt під час її запуску.

На самому старті рольова гра Cyberpunk 2077, нове творіння польської студії CD Projekt Red, творців популярної серії про Відьмака, поставила новий рекорд в Steam за кількістю гравців – одночасно в неї грало понад мільйон осіб.

Для порівняння, минулий рекорд належав Fallout 4, в який грало 472 тисячі осіб. Також гравців було в 10 разів більше, ніж на старті The Witcher 3.

Але зараз все набагато плачевніше – менше ніж за місяць гра втратила 79% гравців, а піковий онлайн два дні тому був всього 225 тисяч осіб. У того ж Відьмака на старті онлайн був 92 тисячі, через місяць – 55 тисяч, а недавній онлайн склав більш як 100 тисяч гравців. Цифри, звичайно, не порівнянні, але фентезі-RPG втратила менше половини гравців за місяць, а ось кібер-RPG все продовжує втрачати аудиторію.

Днями студія CD Projekt Red поділилася інформацією про перше доповнення для Кіберпанку 2077 не порівнянні воно вийде на початку 2021 року, скоріше за все, разом з великим лютневим патчем. Ніяких точних подробиць про DLC немає, зате відомо, що воно буде безкоштовним і "розповість новою історію Найт-Сіті". Можливо, це допоможе розробникам повернути інтерес до гри.

Нагадаємо, що реліз Cyberpunk 2077 відбувся в ніч на 10 грудня. Хтось каже, що навіть після 180+ годин в грі, в Cyberpunk 2077 залишається ще повним квестів і контенту для дослідження, а комусь вистачило 22 годин для повного проходження.

Оцінка Cyberpunk 2077 на Metacritic як і раніше досить висока і тримається на позначці в 87 балів зі 100. А ось користувачі ставляться до гри куди прохолодніше. Поточний середній бал ПК-версії – скромні 7,1, Xbox One – 4,5, а на PS4 і зовсім 3,3. Гравців не влаштовує технічний стан на старті: невисока продуктивність, баги та вильоти. Це особливо помітно на консолях минулого покоління.

Хочеться сподіватися, що поляки зможуть відполірувати продукт в найкоротші терміни. Запуск поки що задався лише з фінансового боку, тому що це все схоже на кошмар для іміджу: низькі користувацькі оцінки на Metacritic, неабияка кількість скарг в Мережі та велика дистанція до фінального результату. Напевно в CD Projekt Red зараз аврал, оскільки Sony тимчасово зняла Cyberpunk 2077 з продажу в PS Store. Поки невідомо, коли гра повернеться в продаж. Можливо, Sony дозволить знову випустити її в PS Store тільки після внесення глобальних змін.

Кадр з Cyberpunk 2077 / CD Projekt Red

На цю мить гру можна купити тільки на консолях Xbox і ПК. Для всіх охочих ознайомитися з грою доступні наступні пропозиції:

Раніше головні аналітики графічної складової нових ігор, Digital Foundry вибрали найбільш виняткові тайтли 2020, як з естетичної, так і з технічної точки зору. Саме вони рухали відеоігрову графіку вперед минулого року.

На першій сходинці, попри велику кількість багів, опинився Cyberpunk 2077. Фахівці відзначили неймовірну графічну деталізацію у відкритому світі та глобальний ретрейсинг. Найімовірніше, на найближчі пару-трійку років гра стане обов'язковим бенчмарком в YouTube-роликах, де тестують нові відеокарти й різні збірки.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти