Більшість навіть не здогадується: що може "вбити" автомобільний акумулятор

Що скорочує термін служби акумулятора / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Здійснюючи кілька простих кроків, ви можете продовжити термін служби акумулятора та покращити його продуктивність.

Регулярне обслуговування автомобільного акумулятора має важливе значення для підтримки його працездатності та продовження терміну служби, пише sante+.

Як довго служить автомобільний акумулятор

Середній термін служби автомобільного акумулятора становить від трьох до п'яти років. Але при дотриманні правил експлуатації деякі акумулятори можуть прослужити набагато довше.

Вам також може бути цікаво: Як довго можна зберігати бензин у баку автомобіля: відповідь здивує багатьох.

Що скорочує термін служби акумулятора

Як зрозуміти, що автомобільний акумулятор розрядився

Як продовжити термін служби автомобільного акумулятора

Автомобільний акумулятор потребує особливого догляду, щоб залишатися в хорошому стані. Ось кілька головних порад, як зберегти акумулятор:

  1. Не зупиняйте автомобіль на тривалий час. Якщо ваш автомобіль буде простоювати деякий час, краще від'єднати акумулятор, щоб уникнути непотрібного розряду.
  2. Пам'ятайте про регулярне обслуговування. Не забувайте регулярно чистити зарядні клеми акумулятора. Цей простий крок допоможе продовжити термін служби акумулятора та запобігти несподіваним поломкам.
  3. Захистіть свій автомобіль від екстремальних температур. Паркуйтеся влітку в тіні, а взимку в захищеному місці, щоб захистити електричні компоненти.
  4. Не підключайте електрообладнання, коли двигун вимкнений. Акумулятор вашого автомобіля може швидко розрядитися, якщо ви користуєтеся радіо або фарами при вимкненому двигуні. Без генератора змінного струму для підзарядки, він змушений сам постачати всю енергію, що призводить до його швидкого розрядження. Щоб уникнути поломок, не використовуйте автомобільні аксесуари при вимкненому двигуні.
  5. Уникайте коротких поїздок. Короткі поїздки можуть дуже сильно розрядити ваш акумулятор, оскільки кожен частий запуск і зупинка не дає йому повністю зарядитися. Дайте йому перепочинок, час від часу здійснюючи тривалі поїздки.

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Читайте також:

Новини заразКонтакти