Україну захлеснуть зливи і грози: синоптики оголосили штормове попередження

В Україні оголошено жовтий рівень небезпеки через грозу і дощі / УНІАН

Дощі очікуються у всіх регіонах, крім Закарпатської області.

У вівторок, 6 липня, синоптики оголосили про штормове попередження в південних, східних і центральних регіонах України. Очікуються зливи, грози і місцями навіть град. Дощі будуть по всій країні, крім Закарпатської області, де очікується стабільна суха погода. Про це заявили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

У пресслужбі відомства повідомили про те, що на півдні, сході і в центральних регіонах будуть грози, у низці районів очікуються град і шквали 15-20м/с.

Південні та східні регіони вдень захлеснуть серйозні дощі. Оголошено перший рівень небезпеки - жовтий.

Дощі захлеснуть всі регіони країни, крім Закарпатської області, де синоптики очікують сухої погоди.Читати такожСпека повертається: українців попередили щодо нової аномалії

Нагадаємо, синоптикиня Українського гідрометцентру Олександра Хала раніше заявила, що дощі по всій країні були викликані циклоном, який наразі знаходиться над Азовським морем. Однак циклон йде, і вже з 7 липня в Україні знову буде суха і спекотна погода. Очікується, що до кінця тижня на українців очікує спека від 28 до 32 градусів тепла. Місцями температура повітря прогріватиметься до +34.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти