Синоптики розповіли, коли грози і дощі покинуть Україну і прийде спека

Погода в Україні / pixabay

У неділю невелике зниження температури очікується в західних, північних і центральних областях.

Погода в Україні найближчими днями не сильно порадує сонячною і сухою погодою. Очікуються грози, зливи та місцями град майже у всіх областях країни.

Як обіцяють синоптики, місцями трохи знизиться температура повітря.

На вихідних грози і зливи очікуються по всій території країни. Невеликий перепочинок отримають у неділю жителі Донецької та Луганської областей.

Температура повітря буде високою, вдень в окремих регіонах буде прогріватися до + 25 + 26 градусів. Вночі на заході, півночі та в центрі від +11 до +13 градусів, на Сході та півдні до +15 +16 градусів.

У неділю невелике зниження температури очікується в західних, північних і центральних областях. Там вдень буде від + 20 до +23 градусів.

У Києві в п'ятницю і суботу прогнозують грози і дощі. Вночі до +15 градусів, вдень +22 +24 градуси.

У неділю в столиці пройде дощ, температура вночі опуститься до +12 +14 градусів, вдень до +21 +23 градусів.

А ось у понеділок невелике полегшення відчують жителі західних областей. Грози зачеплять тільки Івано-Франківськ і Чернівці, в інших областях буде без істотних опадів.

Читати такожУкраїну чекає аномально холодна зима-кліматолог

На решті території України синоптики обіцяють грози і зливи 14 червня. Температура повітря коливатиметься від +20 до +23 градусів, тільки на сході очікується до +24 +26 градусів. Вночі на заході, півночі та в центрі від +11 до +14 градусів, на півдні та сході до +15 градусів.

У Києві 14 червня очікується гроза і дощ в нічні години. Температура повітря вночі становитиме +11 +13 градусів, вдень стовпчики термометрів покажуть +21 +23 градуси.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

2021 рік входить до п'ятірки рекордних років на земній кулі з точки зору зростання температурного режиму, повідомив директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда. Рекордна спека може бути як на півдні, так і на Сході і навіть на заході України, попередив він.

На початку червня температурний фон на 4-6 градуси нижче норми і більше відповідає кінця квітня, повідомив синоптик Віталій Постригань. Він розповів про чергування хвиль тепла і холоду на тлі періодичних дощів.

Синоптик здивував українців прогнозом на літо 2021. Влітку час від часу спостерігатиметься зниження температури, попередив Володимир Деркач.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти