На Київщину насувається гроза

У Києві очікується гроза / pixaby

Найближчим часом столицю і область накриє гроза.

Синоптики попереджають киян і жителів регіону про погіршення погодних умов. Найближчої години очікується гроза, яка триватиме до кінця доби, стверджують у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

"Увага! Попередження про небезпечні метеорологічні явища. У Києві та Київській області найближча година і до кінця доби 17 липня гроза",- зазначено в повідомленні.

Також синоптики прогнозують завтра, 18 липня, грози на Заході України. Місцями випаде град і пройдуть шквали з поривами вітру 15-20 м/с, на Закарпатті та в Карпатах чекають зливи.

Рятувальники нагадали низку правил, яких важливо дотримуватися під час шквалів та гроз:

Нагадаємо, спека в неділю, 18 липня, протримається ще на більшій частині Україна. Стовпчики термометрів зафіксують рекордні + 30 + 35 градусів. Але на заході очікується якийсь спад температури - +28+32 градуса.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Як повідомляв Главред, раніше народний синоптик Леонід Горбань озвучив прогноз погоди в Україні на осінь 2021. За його словами, вже в другій половині вересня почнуться дощі і похолодає. Крім того, сніг в 2021 році випаде рано.

Також Горбань розповів, якою буде погода в Україні до кінця літа. За його словами, нам доведеться пережити пекельну спеку і сильну бурю. А закінчиться літо проливним дощем.

Автор: Уляна Поліщук
Новини заразКонтакти