У Росії помер знаменитий актор Володимир Меньшов, який фінансував "ДНР" і "ЛНР"

Володимир Меньшов / УНІАН

Радянський і російський актор Володимир Меньшов, який виступав за приєднання Донбасу до Росії помер на 82-му році життя.

Російський режисер, сценарист, продюсер і актор Володимир Меньшов помер від коронавірусу.

Кака повідомляє Мосфільм, Владмир Меньшов помер від наслідків через коронавірус, яким важко перехворів.

"Колектив Мосфільму висловлює глибокі співчуття колегам, рідним і близьким Володимира Валентиновича. Сумуємо разом з вами. Ми втратили нашого дорогого друга, мосфільмовця, який віддавав рідній кіностудії всі свої творчі сили і яскравий талант, по-справжньому народного режисера, чудові фільми якого знають і люблять мільйони людей", - говорить він.

Володимир Меньшов два тижні боровся з коронавірусом. 22 червня його госпіталізували до 15-ї лікарні з вірусною пневмонією та дихальною недостатністю. У медзакладі його підключили до ШВЛ, стан здоров'я був важким.

Сьогодні близько 9:30 ранку режисер помер у лікарні.

Про те, що Володимир Меньшов захворів коронавірусом стало відомо після його госпіталізації.

Володимир Меньшов - біографія

Володимир Меньшов народився в Баку в 1939 році. У 1961 році вступив на акторський факультет Школи-студії МХАТ, а пізніше закінчив аспірантуру на кафедрі режисури у ВДІКу.

За фільм Москва сльозам не вірить режисер був удостоєний премії Оскар в 1981 році.

у нього на рахунку 82 ролі, 6 режисерських робіт, він написав 6 сценаріїв, і 4 рази виступав продюсером.

Меньшов - народний артист РРФСР (1989), лауреат Державної премії СРСР (1981), Державної премії РРФСР імені Н. К.Крупської (1978).

Володимир Меньшов - фільмографія

Режисерські роботи

Сценарії

Продюсував фільми

Володимир Меньшов - ставлення до України

Публічно виступає за силове агресивне приєднання Донбасу до Росії і фінансово сприяє загарбникам. У 2017 передав проросійським бойовикам Донбасу 1 млн російських рублів. У березні 2016 року Служба безпеки України прийняла рішення про заборону в'їзду Володимира Меньшова на територію України строком на п'ять років.

Новини заразКонтакти