У Європарламенті вирішили покарати Білорусь і позбавити Євробачення

Євробачення може пройти без Білорусі / euroradio.fm

Європарламент може відсторонити Білорусь від участі в Євробаченні.

У Європарламенті вимагають відсторонити Білорусь від участі у Євробаченні-2021 у Роттердамі. Як заявила депутат ЄП Карін Карлсбро, для того, щоб допустити країну до виступу, потрібно співпрацювати з людьми, які потрапили під санкції.

"Сьогодні виступила в Європарламенті з ініціативою зі збору підписів під листом до Європейського Союзу радіо і телебачення з вимогою відсторонити Білорусь від участі у весняному конкурсі пісень Євробачення в Нідерландах", - написала Карін Карлсбро в Facebook.

Депутат нагадала, що для участі Білорусі в Євробаченні, потрібно буде співпрацювати з Белтелерадіокомпанією. Її керівник Іван Ейсмонт потрапив під санкції через "переслідування співробітників".

Як повідомляє Euroradio, Білоруський фонд культурної солідарності розпочав кампанію з виключення Белтелерадіокомпанії з Європейської мовної спілки, щодо позбавлення БТ прав на участь і трансляцію конкурсу Євробачення.

Читати такожЄвробачення 2021: Україна не потрапляє в 20-ку кращих

Як повідомили в Женеві, "Європейська мовна спілка визнає, що стурбовані ситуацією в Білорусі і попередили Белтелерадіокомпанію про неприпустимість односторонньої подачі інформації. Але виключати БТ з Європейського мовного союзу не будуть, так як він "поза політикою".

У білоруському фонді культурної солідарності підкреслюють, що мета ініціативи — не позбавити Білорусь Євробачення, а зробити так, щоб Белтелерадіокомпанія не мала до нього відношення.

Читати також"Це звучатиме дуже дико": український продюсер оцінив пісню України на Євробачення 2021

Євробачення 2021 - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти