Померла зірка фільму Діамантова рука

Серафима Холіна / кадр з кф Діамантова рука

У Росії на 98-му році життя померла актриса Діамантової руки Серафима Холіна, яка хворіла на Альцгеймер.

У Москві померла Серафима Холіна - російська актриса, відома за роллю ведучої модного показу у фільмі Діамантова рука.

Серафима Василівна грала в театрі і була професійною актрисою озвучення - її голосом герої говорять в більш ніж 30 фільмах.

Як повідомляє телеграм-канал Mash, холіну знайшла мертвою в її квартирі на проспекті Вернадського дочка, Людмила Голубицька. Актрисі було 97 років.

Останнє інтерв'ю пресі Серафима Холіну дала в 2013 році. У 2020 році дочка артистки розповідала журналістам, що здоров'я матері похитнулося - вона практично нічого не бачила, майже не бувала на вулиці і страждала від хвороби Альцгеймера.

Серафима Холіна - біографія

Серафима Холіна народилася в Москві, під час Другої світової вона працювала токарем на заводі ім. Ілліча.

Після війни пішла отримувати офіційну освіту актриси. У 1944 році вступила на акторський факультет ВДІКу, де проходила навчання в майстерні Юлія Яковича Райзмана. Випустилася вона в 1949 році і в 1950р оду зіграла у фільмі Кавалер Золотої Зірки епізодичну роль.

Після закінчення ВДІКу Холіна поступила на кіностудію Мосфільм і в Театр-студію кіноактора, де працювала до відходу на пенсію в 1983 році.

Особливо запам'яталася в ролі ведучої показу мод в Діамантовій руці Леоніда Гайдая. Активно працювала в дубляжі, озвучувала безліч ролей в зарубіжних фільмах для Росії.

Серафима Холіна - сім'я

Актриса Серафима Холіна була одружена з Радянським кіноактором Олегом Голубицьким, який помер в 1995 році. Вони познайомилися ще у ВДІКу. У 1955 році у них народилася дочка Людмила.

Серафима Холіна - фільмографія і ролі

Ролі

Озвучування

Як раніше повідомляв Главред, зірку вулиць розбитих ліхтарів і Бандитського Петербурга вбив коронавірус

Новини заразКонтакти