Померла відома радянська актриса з фільму А зорі тут тихі

Померла актриса Галина Філімонова / Фото: Flickr

Пішла з життя Галина Філімонова.

В Росії 31 жовтня на 76-му році життя померла популярна радянська актриса Галина Філімонова, яка зіграла у фільмі А зорі тут тихі.

"Не стало Галини Іванівни Філімонової, актриси МДТ і педагога нашої майстерні», - йдеться в повідомленні на сторінці театральної майстерні Юрія Красовського в мережі ВКонтакте.

Колеги згадують, що Філімонова виховала не одне покоління акторів і режисерів.

"Її відданість театру і служіння своїй справі завжди викликали захоплення. А висока енергія, чесність і талант заражали і змушували сильніше заглиблюватися в професію і занурюватися в процес», — зазначено в тексті.

Кадри з фільму А зорі тут тихі / Фото: kino-teatr.ru

Як відомо, Філімонова народилася в Ленінграді в 1944 році, закінчила ЛГИТМиК в 1967 році. Вона грала в Ленінградському театрі імені Ленінського комсомолу, в Ризькому Театрі російської драми, в Ленінградському Театрі драми і комедії на Ливарному і Малому драматичному театрі. Актриса також викладала акторську майстерність в Санкт-Петербурзькій академії театрального мистецтва.

У 1993 році Філімонова отримала звання Заслужена артистка Росії. Серед відомих кінокартин за її участю - А зорі тут тихі, Перед бурею, Срібні струни.

Читати такожПомерла праправнучка Олександра Пушкіна

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти