Помер Едді Ван Хален - гітарист з ТОП-100 і засновник групи

Едді Ван Халлен / facebook.com/pg/eddievanhalen

Едді Ван Халлен помер в 65 років від важкої хвороби.

Легендарний музикант, засновник однойменної групи, батько і чоловік Едді Ван Халлен помер 6 жовтня після тривалої боротьби з раком горла.

Про смерть батька повідомив Вольф Ван Халлен, його син у соцмережах.

"Мені не віриться, що доводиться писати це, Проте Мій батько, Едвард Лодевейк Ван Хален, цього ранку програв тривалу і непросту боротьбу з раком горла", - йдеться в повідомленні.

Вольф зазначив, що Едді був найкращим батьком, про якого варто мріяти, і тепер його серце розбите, і невідомо, оговтатися від втрати.

У Едді Ван Халлена голландське коріння. Його батько-саксофоніст, а мати - уродженка острова Ява. З дитинства він знімався музикою, вивчав гру на фортепіано і поступово ускладнював уроки.

Едді Ван Хален і його брат Алекс створили групу в 1972 році, спочатку - Mammoth, а через два роки її перейменували в Van Halen.

1980-х Van Halen стала культовою в США. Всього вони випустили 12 альбомів, 10 стали мультиплатиновими, і завоювали кілька премій Греммі.

Едді Ван Хален вважається одним з кращих рок-гітаристів всіх часів. Він популяризував теппінг-техніку гри на гітарі за допомогою ударів пальцями по грифу, а Van Halen справила величезний вплив на розвиток жанру глем-метал.

Особливою популярністю користується його гітара Frankenstrat, зібрана ним самим.

Кілька років тому у Едді Ван Халлена проявилася онкологія. Він боровся з хворобою, і навіть видалив частину мови, але в 2020 році все стало серйозніше, і він помер 6 жовтня

Van Halen-Дискографія

Eddie Van Halen-Eruption слухати онлайн:

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти