Стартував Каннський кінофестиваль 2021 - програма і найпопулярніші фільми

Каннський кінофестиваль / Getty Images

У Каннах з 6 липня розпочався Каннський кінофестиваль, який триватиме до 17 липня. Хто потрапив у номінації, і що потрібно знати про фестиваль - читайте на Главреді.

Каннський фестиваль скасували в 2020 році через коронавірус, тому в 2021 році приготували особливо насичену програму. На фестиваль потрапляють фільми, які ще не були ніде представлені, і зняті не пізніше ніж за рік до фестивалю. Наприкінці фестивалю журі вручають нагороди кращим фільмам.

У 2021 році журі фестивалю очолює американський кінорежисер Спайк Лі, відомий за фільмами Олдбой, Чорний кланівець і 25-ий час. Він - перший темношкірий голова журі на Каннському фестивалі.

Сречи журі конкурсу - Меггі Джилленхол, Мелані Лоран( Безславні виродки), Сон Кан Хо (Паразити), Тахар Рахім (Пророк), Маті Діоп, Джессіка Хауснер (Малюк Джо) і Клебер Мендонса Фільо.

Програма передбачає кілька номінацій - основна, "особливий погляд", "поза конкурсом", "опівнічні покази", "спецпоказ".

Як вже було раніше відомо, фестиваль відкриє французький музичний фільм Леоса Каракса "Аннет".

Каннський фестиваль - основна програма

Каннський фестиваль - опівнічні покази

Каннський фестиваль - спецпокази

Каннський фестиваль - особливий погляд

Генеральний директор кінофестивалю Тьєрі Фремо також оголосив про нову категорію для відомих кінематографістів під назвою "Каннські прем'єри".

Нагадаємо, що Каннський кінофестиваль переносили двічі через коронавірус. Проведення кінофестивалю планувалося в травні 2020, але в результаті організатори зупинилися на 6-17 липня 2021 року.

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти